Over MCS

Op 30 juni 2019 wordt een primeur aan de Belgische kust gelanceerd waar honderden zwemmers het verschil maken in de strijd tegen ALS. Het sportstrand van Middelkerke wordt hierbij omgetoverd tot een ontmoetingsplaats waar emotie, sportiviteit en sociaal engagement hand in hand gaan.

De Middelkerke City Swim is een sportief evenement dat georganiseerd wordt door ALS Liga België vzw in samenwerking met de gemeente Middelkerke. Het heeft als doel het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren en meer naamsbekendheid rond de ziekte te creëren. 

Tijdens het evenement zwemmen deelnemers een afstand tussen twee strandhoofden en lopen over het strand naar de startpositie terug. Deelnemers bepalen hierbij zelf, naar eigen aankunnen, het aantal rondes dat ze zwemmen. Toeschouwers zijn welkom om vanop de daar voorziene zones  de deelnemers aan te moedigen of kunnen genieten van enkele randactiviteiten op het strand en de zeedijk. De festiviteiten worden afgesloten met een spetterend muziekoptreden op de dijk en de bekendmaking van de opbrengst.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €25. Naast het inschrijvingsgeld zamelt de deelnemer een vrij te bepalen bedrag in dat gebruikt wordt om het wetenschappelijk ALS-onderzoek te steunen. 

Visie en missie

De ALS Liga België staat voor hoop, transparantie en solidariteit. Ze streeft ernaar een transparante, stuwende kracht te zijn in de strijd tegen ALS in België, Europa en de rest van de wereld. pALS hebben onvoorwaardelijk recht op gepaste aandacht op medisch, sociaal, financieel en moreel vlak, ongeacht hun persoonlijke achtergrond. 

Door de lancering van de Middelkerke City Swim wordt er aandacht gevraagd voor de ALS en wordt er getracht zo veel mogelijk fondsen te werven om het wetenschappelijk ALS-onderzoek financieel te ondersteunen. Wij vechten ALS leeuwen om de levenskwaliteit van pALS te verbeteren en trachten een oplossing te vinden voor deze ongeneeslijke ziekte. Want ALS moet de wereld uit!

Voor wie?

De Middelkerke City Swim staat open voor alle sportieve deelnemers met sociaal engagement en het hart op de goede plaats. De enige voorwaarden om mee te doen zijn:
-    Minimum 14 jaar zijn (personemen met de leeftijd 14-16 moeten vergezeld worden van een volwassene)
-    In goede gezondheid verkeren

We vragen alle deelnemers vooraf een gezondheidsverklaring en een vrijwaringsverklaring te ondertekenen waarbij je als deelnemer akkoord gaat met het zwemmen op eigen risico.