Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik me opgeven als vrijwilliger?

  Je kunt je hier opgeven als vrijwilliger voor de Middelkerke City Swim. 

  Wij zijn erg blij en dankbaar dat er heel veel vrijwilligers voor de Middelkerke City Swim en de deelnemers klaar staan! Zonder vrijwilligers geen MCS!

 • Hoe kom ik als deelnemer aan mijn startbewijs?

  In juni ontvangt iedere deelnemer zijn of haar e-ticket via de mail (Let op: dit is op het mailadres dat is opgegeven bij de inschrijving). Met dit e-ticket is het mogelijk om jouw startbescheiden op zondag 30 juni op het Sportstrand van Middelkerke af te halen.

 • Waar gaat mijn donatiegeld naartoe?

  Het donatiegeld wordt voor 99% gebruikt om het wetenschappelijk ALS-onderzoek via het onderzoeksfonds ‘A Cure for ALS’ te financieren. De overige 1% wordt gebruikt om de werking van de Internationale Alliantie van ALS/MND verenigingen, waarvan de ALS Liga België lid van is, te garanderen.

 • Wat is een fiscaal attest?

  De ALS Liga België vzw is door de wet gemachtigd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen. Voor elke gift in geld van minimum € 40,00, geschonken aan de ALS Liga België vzw, wordt na afloop van het kalenderjaar door de ALS Liga België vzw een fiscaal attest (= kwijtschrift) uitgereikt. Meer info vind je hier.

 • Wie treedt er op tijdens het slotoptreden?

  Dat is nog even een verrassing, maar het wordt zeker een spetterende afsluiting!

 • Is de Middelkerke City Swim bereikbaar met het openbaar vervoer?

  De Middelkerke City Swim is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De praktische informatie vind je hier.

 • Waar kan ik parkeren tijdens de Middelkerke City Swim

  Je kan parkeren in de ondergronds garages van Middelkerke of op de daarvoorziene bovengrondse zones. Meer informatie over parkeren in Middelkerke vind je hier

 • Wat adviseren jullie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

  De organisatie adviseert om de Middelkerke City Swim te zwemmen met een wetsuit. Het zwemmen met een wetsuit, levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Daarbij adviseren we eveneens om een aantal keer met een wetsuit te trainen!

 • Ik heb per ongeluk een ‘algemene donatie’ overgemaakt, kunnen jullie deze nog koppelen aan een deelnemer?

  Dat kan zeker! Stuur ons even een mailtje via info@MiddelkerkeCitySwim.be met de donatiebevestiging en de naam van de deelnemer voor wie de donatie is bestemd. Wij zorgen er voor dat de donatie zo snel mogelijk aan deze deelnemer wordt gekoppeld en op zijn of haar persoonlijke pagina verschijnt!

 • Wat is een wave?

  Omdat niet alle deelnemers tegelijk van start kunnen gaan, starten we in waves. Een wave bestaat uit een aantal deelnemers die tegelijk te water gaan. Om het halfuur staat een nieuwe wave gepland.

  Wave 1                    11.30
  Wave 2                    12.00
  Wave 3                    12.30
  Wave 4                    13.00
  Wave 5                    13.30
  Wave 6                    14.00
  Wave 7                    14.30

 • Hoe kan ik mijn wave kiezen of aanpassen?

  Wanneer je inlogt op onze website, kan je via jouw persoonlijke profiel een wave kiezen of jouw eerdere keuze aanpassen. Zit jouw voorkeurswave er niet meer bij? Dan zit deze wave helaas al vol. Houd de wave telling goed in de gaten. Zodra er een plekje beschikbaar is, verschijnt de wave weer in het keuzemenu.

 • Ik heb een donatie overgemaakt, maar deze verschijnt niet op het persoonlijke profiel van de deelnemer. Heb ik iets fout gedaan?

  Als de donatie nog niet op de pagina is verschenen komt dit meestal door één van de onderstaande redenen;

  • De donatie is per ongeluk op de ‘algemene donatieteller’ terecht gekomen. Stuur ons even een mailtje via info@MiddelkerkeCitySwim.be met de donatiebevestiging en de naam van de deelnemer voor wie de donatie bestemd is. Wij koppelen jouw donatie graag aan de goede deelnemer!
  • Er is iets fout gegaan in de betaling. Controleer alsjeblieft of de donatie van jouw rekening is afgeschreven.

  Mochten bovenstaande redenen niet van toepassing zijn, neem dan even contact met ons op via info@MiddelkerkeCitySwim.be of via +32(0)16/23.95.82. Wij helpen je graag!